Keresés

Cég neve

Típus

Vármegye

Keresőszó

Város

Kiemelt hirdetések
 

Dunaflex.hu-útépítés, útjavítás, kátyúzás, repedés javítás, aszfaltút építés - Budapest (Pest)

Weboldal: https://dunaflex.hu/
Cím: 1201 Budapest, Helsinki út 63
Telefon: +36 30 430 2043 Mobilszám: +36 30 902 9607
Email: info@dunaflex.hu
.
.
Dunaflex fugaszalagok és javitószalagok
Hazai fejlesztés, magyar termék!

Felhasználási területek
A Dunaflex szalagok felhasználásával az utak és az útjavítások élettartama jelentősen meghosszabbodik.

A Dunaflex szalagok elsődleges beépítési módja a függőleges beépítés, ahol az egymáshoz csatlakozó felületek tömítését, szigetelését végzi úgy, hogy a keletkezett rést eltömíti. Főbb felhasználási területek:
egymás mellé fektetett aszfalt sávok hosszanti csatlakozásai
úti műtárgyak (csatornafedél, lefolyó, stb.) kerületénél a vízmentes aszfaltcsatlakozás biztosítása
járdaszegélyek és az aszfaltburkolat csatlakozásának tömítése

A Dunaflex javítószalag vízszintes alkalmazásával az aszfaltfelület felszínén akadályozható meg a víz bejutása az útszerkezetbe:

repedések lefedése
kátyúzáskor a hideg és meleg aszfaltréteg csatlakozása

Felhasználási területek:
útépítés, útjavítás, kátyúzás, repedés javítás, aszfaltút építés

Hazai fejlesztés, magyar termék!
Dunaflex szalagok fejlesztése
Az ISOLA Bp.-i Fedéllemezgyár Kft 2003-ban kezdte meg az útépítési dilatációs anyagok szigetelő masszák és szalagok fejlesztését a kutatástól a gyártásig. A fejlesztés kutatási munkáiban részt vettek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a Veszprémi Vegyipari Egyetem különféle tanszékei.

A modifikált bitumenes kiöntőmassza fejlesztése során olyan keverési, gyártási eljárást sikerült kidolgozni, amelyet a résztvevők szabadalmaztattak.

Ez a modifikált kiöntőmassza volt az alapja a fugaszalag fejlesztésnek.

A szalag előállításához speciális keverő és formázó berendezéseket kellett fejleszteni, tervezni és legyártani. Ebben a gépészeti fejlesztésben volt az ISOLA Bp.-i Fedéllemezgyár Kft partnere a Konstruktív Kft.

A gyártáshoz szorosan hozzátartozik a minőség-ellenőrzés is, melyet az Isola Kft által kidolgozott ISO 9001 minőségbiztosítási rendszer alapján végzünk. Az alapanyagok és a késztermék legfontosabb minőségi paramétereit saját laboratóriumi eszközökkel vizsgáljuk, de természetesen néhány mérést esetenként az ÉMI laboratóriumában is végeztetünk.

Az elmúlt időszakban a DUNAFLEX termékek továbbfejlesztése megtörtént, így beépítésük sokkal könnyebben, gyorsabban elvégezhető. A kísérő szilikonos papírszalag helyett szilikonos fóliát alkalmazunk leválasztó rétegként, és a kíséro réteget a ragasztós oldal helyett a hátoldalra kasírozzuk, így a beépítés sokkal egyszerűbb. A csomagoláson is változtattunk, az új termékvédő csomagolás segítségével a legyártott termék minősége, tárolás és szállítás során nem sérül, nem deformálódik. A távtartó gyűrűk közbeiktatásával elértük, hogy a termék a vevőnél, felhasználónál formáját megtartva könnyen beépíthető.
Az Európai és a Magyar szabályozásnak megfelelően 2014-ben elkészíttettük az ÉMI-nél Nemzeti Műszaki Értékelést. Az NMÉ-hez szükséges vizsgálatokat a KTI és az ÉMI laboratóriumaiban végezték. A mért eredmények bizonyítják a DUNAFLEX termékek kiváló minőségét (hideghajlíthatóság, hőállóság, tapadási érték, stb.). A vizsgálatok során új termékünk a DUNAFLEX 40x8 mm-es öntapadó javítószalag is beépítési engedélyt kapott az 5-8 mm szélességű repedések javítására használható.

Felhasználási területek:
útépítés, útjavítás, kátyúzás, repedés javítás, aszfaltút építés
Ugrás a lap tetejére