Keresés

Cég neve

Típus

Vármegye

Keresőszó

Város

Kiemelt hirdetések
 

Hegyipatak Vendégház - Mogyoróska (Borsod-Abaúj-Zemplén)

Weboldal: www.hegyipatak.hu
Cím: 3893 Mogyoróska, Fő út 27.
Telefon: (46) 386-894 , (20) 328-3573
Email: hegyipatakvendeghaz@gmail.com
.
.
A HEGYIPATAK vendégház összkomfortosan felújított kőház, ahol öt vendégszobában 15/fő vendég pihenhet. Hideg-meleg vizes fürdőszobák és toalettek, felszerelt konyha, hűtőszekrény, televízió, étkező-társalgó és a kertre néző terasz áll a vendégek rendelkezésére.



A teraszról szinte szemünk elé tárul a természet és annak csodálatos állatvilága. Az állatvilág mozgalmas életének lehetünk részesei főleg nyári éjszakákon. Még a kertbe sem kell kimenni, a teraszról hallgathatjuk az éjszaka dallamait, melyet a ciripelő tücskök, a brekegő békák, a fülemülék, a rikoltozó baglyok komponálnak. Ezt teszi teljessé a hívatlan vendégek – őzek, vaddisznók, szarvasok – látogatása. Ősszel felejthetetlen élményt nyújt a szarvasbőgés

A vendégházhoz egyhektáros (10 ezer négyzetméter) kert és parkosított udvar tartozik Az udvaron 6 személyautó részére van parkolóhely, továbbá lehetőség van szalonnasütésre, bográcsozásra, melyhez a nyársak, a bográcsok és tüzelő biztosítottak.

A szabadidő tartalmas eltöltéséhez járul hozzá a vendégházban lévő társasjátékok és kártyák, valamint a gombfoci és a darts, továbbá, az udvaron található szabadtéri sakk, lengőteke, kuglipálya és a gyermekek számára kialakított játszókert.

Télen a hideg időjárás, ill. a szub-alpesi klíma miatt a hó általában akkor is megmarad, amikor már az alacsonyabban fekvő területeken régen elolvadt. A vendégházhoz tartozó kert domboldalon található, mely télen kiválóan alkalmas szánkózásra (szánkó biztosított), az erdei utakon pedig a sífutás és hegyi kerékpározás szerelmesei hódolhatnak szenvedélyüknek.

A vendégház különösen alkalmas gyermekes családok, baráti társaságok, házaspárok többnapos üdülésére, vagy hétvégi kikapcsolódásának eltöltésére.
Az udvart és a kertet a regéci vár tövéből fakadó patak szeli ketté. A környéken ezen felül még 10 forrás létezése ismeretes. Az udvarról a 624 m magas sziklaszirten épült regéci vár lenyűgöző látványában gyönyörködhetünk. A Regéci Vár a túrázók kedvelt célpontja, melynek megmászásával, meghódításával páratlan látványban részesülnek: csodálatos a naplemente, tiszta időben látni lehet a messzi Tátra havas csúcsait, a Zempléni-hegység legmagasabb pontját a Gergely-hegyet (783m), lenn, a közeli völgyekben kanyargó Hernádot, mely a kajakozók, kenusok, vadvízi evezősök kedvelt folyója.


A várrom területe botanikai és zoológiai tekintetben is értékes terület, a falak és sziklák számos ritka növénynek adnak otthont. Közel 200 fás-, és lágyszárú növényfaj él a várhegyen. A ritka fajok közül kiemelendő a leánykökörcsin, az északi fodorka és a rózsás kövirózsa. Sok a védett madár, mint pl. a kékfutrinka és a havasi szürkebegy. Geológiai szempontból különlegesnek tekinthető a várhegy északnyugati lábánál kiöblösödő hirdokvarcittelér, amely a hosszan elnyúló utóvulkáni tevékenységre utal.

Mogyoróskán és környékén sok olyan állat él, amely hazánk más területein igazi ritkaság. Ilyen pl.: színjátszó lepke, folyami rák, petényi márna, alpesi gőte, császármadár, uhu, uráli bagoly. Az emlősök közül a gímszarvas, őz, muflon és a vaddisznó északi-kárpáti illetve erdélyi változatai található nagy számban, így a vadászok által is gyakran látogatott hely.

A HEGYIPATAK vendégház az erdő közeli nyugalom szigete, a tiszta, jó klímájú hegyi levegő pedig alkalmas az asztmás és egyéb légúti betegségben szenvedők gyógyulására.

kulcsszavak:
hegyipatak, Zemplén, szálláshely, Regéc, túrázás, kisvasút, bográcsozás, csend, vidék, falu, tisztaság, kaland, erdő, szalonnasütés, hegyvidék, szánkózás, lovaglás, vadászat.
Ugrás a lap tetejére